Jenny en Amy

Jenny en Amy

zondag 30 mei 2010

Ding 18 Catalogiseer je boekenkast met LibraryThing

Zelf ervaar ik LibraryThing niet als een snoeptrommel zoals anderen die ervaren. Ik heb een account gemaakt, wat boeken toegevoegd aan mijn LibraryThing en een widget op mijn blog gezet en daar blijft het voorlopig wel bij, denk ik. De bibliotheek zelf ervaar ik wel als een snoeptrommel, omdat er zoveel boeken door mijn handen gaan, dat leuke titels en interessante boeken vanzelf op mijn pad komen. Voor mij is het enige nut van het catalogiseren van mijn boekenkast, als de boel in de hens mocht vliegen. En dan vind ik het catalogiseren van foto's toch belangrijker.
En dan zijn er zo gigantisch veel boeken toegevoegd aan LibraryThing en dan nog heb ik een paar boeken als eerste toegevoegd.
Ook heb ik een account gemaakt op Dizzie.nl Deze site ziet er veel gelikter uit dan LibraryThing en spreekt mij veel meer aan. Ik kreeg meteen leuke welkomstkrabbels van het Dizzzie-team en van een andere boekenliefhebber. Deze site houd ik er in! Voor de bibliotheek zie ik LibraryThing niet direct als web 2.0 dienst om gebruik van te gaan maken.

1 opmerking:

  1. Ik kan het mij voorstellen.. zelf vind ik librarything wel handig om een lijstje van te lezen boeken aan te maken, maar tot nu toe hou ik die op papier beter bij!

    BeantwoordenVerwijderen