Jenny en Amy

Jenny en Amy

zondag 6 juni 2010

Ding 20 Muziek online beluisteren in een sociaal netwerk

Weer een ontzettend leuk ding. Er gaat wel veel tijd in dit ding zitten,vooral omdat ik verschillende sites uitprobeer en meteen liedjes beluister. Bij Last.fm luisterde ik naar Amy MCDonald radio en dan hoor je ook zangers en zangeressen in ditzelfde genre. Er kwamen ook zangeressen langs, waarvan ik nog nooit gehoord had. Jenny bleek ze allemaal te kennen, ik loop dus ff op achter met mijn muziekkennis. Bij Fleetwood Mac radio kende ik wel alle andere artiesten en Jenny weer niet, het zal wel het leeftijdsverschil zijn.
Ik heb ook nog naar de alternatieve sociale muzieksites Grooveshark en Blip.fm gekeken,Blip.fm heeft een hoog youtube gehalte, dus kijk ik liever meteen op youtube en Grooveshark vind ik een mooie muzieksite. Maar de topper vind ik toch Last.fm, ook doordat je andere artiesten leert kennen en vanwege het informatieve gehalte van deze site. Hierdoor vind ik Last.fm heel geschikt voor de bibliotheek, om deze site ook beschikbaar te stellen voor het publiek.

2 opmerkingen:

  1. LastFM is ook een mooie site, en voor de echte muziekliefhebber ook niet duur. Ik heb op aanraden van een aantal mede-dingers ook spotify.com bekeken en die is ook super! Heb zo hele leuke dingen gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig dat je dat samen met Jenny bekijkt. En ook leuk dat ze je naar de kroon steekt met haar kennis. Kun je nog wat van haar leren. Of veel oefenen met deze leuke Last.fm site of zoals Jolanda schrijft met Spotify. Vond ik ook verrassend leuk!

    BeantwoordenVerwijderen