Jenny en Amy

Jenny en Amy

zaterdag 10 april 2010

Ding 9 Schrijf een posting over jouw visie op Web 2.0

Foto van bibliotheek Heerhugowaard by Milonga (van Flickr gedownload.)
Toen ik bij Flickr ging kijken wat Flickr zou kunnen betekenen voor de bibliotheek, kwam ik bij het intikken van bibliotheek Heerhugowaard hele mooie foto's tegen, waaronder deze foto. Had ik hier eerder aan gedacht, had ik zelf geen foto's genomen, want er staan hele mooie foto's bij die ik had kunnen gebruiken voor de vorige opdrachten. Maar Flickr kan wel degelijk wat betekenen voor de bibliotheek. Als bibliotheek Kennemerwaard zich meer wil profileren op Web 2.0. kunnen we Flickr gebruiken om mooie foto's er op te zetten van alle activiteiten om te laten zien aan de wereld dat de bibliotheek bruist van activiteiten. Als je het trefwoord library er aan hangt worden we ook nog over de grenzen bekeken. Wat ik ook leuk vind is dat door de tag 23dingen aan mijn foto's toe te voegen, mijn foto's ook te zien zijn op de 23 Dingen - Kennemerwaard site.
Afgelopen week mochten we meedenken over het meerjaren beleidsplan van bibliotheek Kennemerwaard (dank hiervoor!) en er kwam o.a. uit naar voren dat we actiever en interactiever mogen worden op Web 2.0 om met mensen in contact te treden en ze op de hoogte te brengen van alles wat de bibliotheek te bieden heeft en ze mee te laten denken, hun meningen te horen, mogelijkheden te bieden voor boekrecensies en leestips etc.
RSS feeds zijn ook heel handig gebleken, ik hoef even op Igoogle te klikken en op google reader om in 1 oogopslag te zien wat er aan nieuwe berichten bij is gekomen en aan blogs van mijn medecursisten en dat scheelt toch wel tijd. Ik heb ook Netvibes zodat ik kan zien wat het handigst is, maar ik neig toch meer naar IGoogle.
Blogs zijn ook een goede manier om te laten zien wat er leeft in bibliotheekland. Om dichtbij huis te blijven, vind ik de blogs van Jan Kaldenbach heel interessant om te lezen over o.a. wat mensen willen van de bibliotheek.
De term RSS is nog heel onbekend in de omgeving, blogs zijn al bekend en ik merk dat er in mijn omgeving de meeste belangstelling uit gaat naar online fotoalbums.
Mij is nu wel duidelijk geworden met deze cursus dat Web 2.0 een niet meer weg te denken wereld is, waarin iedereen kan kopen, verkopen, communiceren, reageren, z'n mening kwijt kan en z'n kennis kan spuien, foto's kan delen en ga zo maar door. En wil je als bibliotheek de boot niet missen, wij hier actief en interactief aan mee mogen doen.

1 opmerking:

  1. Het is helemaal waar dat wij meer moeten investeren in web 2.0, maar ik denk vooral ook sneller! 23 dingen bestaat toch al een tijd en er komen steeds weer nieuwe 'dingen' bij en oude verdwijnen. Daar moeten wij van op de hoogte zijn en er direct op inspelen. Ik ben blij dat je het nut van 23 dingen voor de bibliotheek inziet, denk ook alvast eens over de rol die jij daarin kan gaan spelen.

    BeantwoordenVerwijderen