Jenny en Amy

Jenny en Amy

zondag 6 februari 2011

Ding 25 Screencasting

Er is nu een datum gepland om met z'n drieën een screencast te maken, dat eventueel gebruikt kan worden in de bibliotheek.
Mijn voorkeur gaat uit naar een screencast met een komische noot. Een dag niet gelachen.... Wordt vervolgd..

En ja hoor, dit is 'm, de blooper.

Copyright Anita, Erica en Hilde ©

En dit is de goeie:

Copyright Anita, Erica en Hilde ©

En we hadden met z'n drieën zo'n mooie screencast gemaakt waar we alledrie apetrots op waren.
Maar omdat we de screencast, met screencast-o-matic, fullscreen hadden opgenomen, kon het alleen in verkleinde vorm geüpload worden en toen was de tekst op de screencast zo onleesbaar, dat het wel Chinees leek.
Toen we daarna de screencast opnieuw opnamen, nu met het scherm een stukje verkleind, hadden we vergeten de reservering op te heffen waardoor we nu zo'n leuke blooper hebben.
Daarna ging het goed.
Het was echt heel handig om de screencast met z'n drieën op te nemen, omdat we elkaar heel goed aanvulden met ideeën, teksten en het vormgeven van de screencast. De muziek van Adele erbij vonden we heel leuk omdat we een cd van Adele gingen reserveren.
Omdat bibliotheek Kennemerwaard een professionele organisatie is en dat ook wil uitstralen, denk ik dat er ook hele goede screencasts op de website horen te staan, dus ja... dat wordt dan nog ff oefenen (met een goede microfoon), en toch zijn we heel trots op het resultaat.

9 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd. Wie heb je kunnen mobiliseren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, niet te hoge verwachtingen hoor, als het mislukt, heb je ook al een komische noot.
  Degenen die mij erbij gemobiliseerd hebben staan al in mijn eerste verdiepdingen blog genoemd. Die wil ook in beeld, laat mij maar de filmshots doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er geweldig uit!Een leuke avond met elkaar en dan komt er zoiets uit, Klasse!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er in iedergeval strak uit. Jullie hebben nagedacht over de stappen en beween de muis doelbewust. Het tempo is behoorlijk stevig.

  Ik moest wel ingespannen luisteren om jouw stem boven de muziek te horen. In de meeste screencast wordt muziek later toegevoegd en aangepast aan het stemgeluid.

  Kortom: well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We maakten gebruik van een ingebouwde microfoon. Als we gebruik konden maken van een (losse) goede microfoon had het stemgeluid wel goed te horen geweest. En de prachtige stem was van Anita, ik was de muisbediener. En Erica noteerde de mooie tekst. En de ideeën waren van ons alledrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! ik had er al wat over gehoord, en het ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig gedaan en wat een hoop hilariteit. Jullie avond was geslaagd; dat was jullie ook wel toevertrouwd. Als er meer van dit soort bijdragen ons te wachten staat, kunnen wij ons er op verheugen.

  BeantwoordenVerwijderen