Jenny en Amy

Jenny en Amy

donderdag 25 maart 2010

Vervolg Ding 4 en Ding 5 RSS Feeds

Deze week heb ik een Netvibes account gemaakt en er verscheidene RSS feeds opgezet. Ook de regionale krant staat er bij, nu lees ik de nieuwtjes eerder van de feeds dan dat ik ze in de krant lees. Dat is wel verwarrend nu ik bekende berichtjes zie in de krant en eerst naar de datum ga kijken of ik niet in een oudere krant zit te lezen.
In de loop van de tijd zie ik welke feeds ik wel gebruik en welke niet en voeg ik feeds toe, als ik goede tips krijg van mede-bloggers en haal er ongebruikte feeds af om het overzichtelijk te houden.
Google Blogsearch laat ik waarschijnlijk links liggen, ik heb wel bibliotheek 2.0 toegevoegd via Google Blogsearch aan het tabblad egofeeds op m'n Netvibes, Maar het maakt het leven voor mij niet eenvoudiger, het zoeken van zoekacties in het laatste nieuws. En zo zoek ik wat af deze dagen op het Web 2.0. En als ze mij zoeken, ik zit voor de computer (of ben in de speeltuin met onze jongste dochter). Inmiddels heb ik ook al een beginnetje gemaakt met Flickr en er een paar foto's op gezet.

2 opmerkingen:

 1. Je bent zoals altijd weer goed op weg!
  Wist je dat je binnen Netvibes met tabbladen kunt werken? Zo kun een tabblad 23 dingen maken en daar de feeds van je collega's toevoegen, een tabblad bibliotheek en bijv. nieuws. Zo hou je ook overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Jolanda, als je goed hebt gelezen, zie je dat ik al met tabbladen heb gewerkt,in dit geval met het genoemde egofeeds als extra tabblad. Zo heb ik o.a. ook het tabblad bibliotheken erbij staan.
  Maar ik denk dat ik meer gebruik ga maken van Igoogle dan van Netvibes, omdat ik voor Netvibes weer iedere keer moet inloggen en Igoogle zo kan aanklikken.
  Wie het gemak niet zoekt is ook lui, zeggen ze wel eens.

  BeantwoordenVerwijderen