Jenny en Amy

Jenny en Amy

zondag 18 november 2012

Ding 3 Content curation

Er gaat een wereld voor me open met Content curation.
Jeetje, wat is er ontzettend veel digitaal mogelijk op het gebied van informatievoorziening.

Ik lees geen papieren krant meer, ik krijg de info via AD.nl en volkskrant.nl.
Dat is ook een soort van content curation.
Als je op een onderwerp klikt, zie je ook de andere artikelen die over dat onderwerp gaan. Om te kijken hoe je een content curation maakt heb ik een "schaatsen" content gemaakt op scoop.it.
De suggested topics vond ik brandhout, die wilde ik er niet op zetten en ben er nog niet achter hoe ik zelf contents toevoeg.
Hier ga ik even de mist in, graag hulp van iemand hierbij!

Als ik op mijn schaatsen lijstje op twitter kijk, zie ik meteen interessante nieuwtjes op schaatsgebied, eigenlijk overbodig om hier nog een content curation over te maken.
Hier ben ik al content genoeg mee.

Met content curation is wel een schone taak weggelegd voor de bibliothecaris, een toegevoegde waarde als dienst voor klanten.

Ding 2 Twitter verdiept


Heb lijstjes gemaakt op Twitter, dat vind ik echt handig, alle moppen bij elkaar, alle schaatsberichten, biebnieuwtjes, heel leuk!

Vervolgens mij enthousiast op Hootsuite gestort, bleek dat voor mij niet je van het te zijn, ik vind de foto's en de berichten te klein, dan open ik liever de sociale media los van elkaar, is ook zo gebeurd.

Heb nog een e-mail ontvangen van Hootsuite dat Hootsuite for more is than just sending messages, hartstikke mooi, maar dat schuif ik nog even terzijde.

Ik ben het met Rob Coers eens dat Twitterberichten van de bibliotheek gepersonaliseerd mogen worden en het twitter team zich voorstelt, bv. net zoals bv. bij Dok Delft.

zaterdag 17 november 2012

Ding 1 Privacy en veiligheid online

Hier heb ik al een blog over geschreven, wat je bij ding 26 kunt lezen.

10 Verdiepdingen - Bloggen


Het is alweer een tijdje geleden dat ik geblogt heb en ik heb nu de lay-out weer eens aangepast. Leuk om te doen. Er zijn nu ook meer mogelijkheden om mijn lay-out aan te passen dan toen ik begon met bloggen. Ik hou van alle seizoenen, dan is het ook leuk om dat per seizoen te laten zien in de lay-out.

Rob Coers vraagt naar wat ik tot nu toe gedaan heb met de zaken die ik tot nu toe geleerd heb in de 23 dingen. Ik maak voornamelijk gebruik van de social media, het online opslaan van foto's en de kantoortoepassingen met google docs.

Rob vraagt ook wat ik graag zou willen realiseren. Dat is een taalcafé! Dat had ik als afstudeeropdracht op de opleiding Frontoffice medewerker en dat mag ik ook gaan realiseren. Een taalcafé, een plek voor ontmoeting en debat voor mensen die de Nederlandse taal niet als moedertaal hebben. Onder het genot van een kopje koffie of thee in contact komen met anderen om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hier wil ik ook de social media bij inzetten, middels Facebook.

De bibliotheek mag wat mij betreft nog actiever worden op Facebook en ook Twitter.
En Twitter, daarover gaat mijn volgende blog.