Jenny en Amy

Jenny en Amy

donderdag 16 september 2010

Biebuitje naar DOK Delft

Afgelopen maandag hebben wij, medewerkers van bibliotheek Kennemerwaard een bezoek gebracht aan DOK Delft.

De opdracht die we mee kregen was dat we keken naar wat we meteen wilden invoeren en uitvoeren in onze bibliotheek en wat juist niet.
Als eerste werden we op de 40 telefoons gewezen, waarmee iedereen loopt gedurende zijn/haar aanwezigheid in de bibliotheek door het intoetsen van een eigen code en uitlogt met zijn/haar code bij het verlaten van het pand. Ideaal, meteen invoeren, heel efficiƫnt dit systeem.
Mark, die ons rondleidde door DOK Delft kon het allemaal heel enthousiast vertellen. Zo vertelde hij over alle plannen die uitgeprobeerd worden. Van de 10 uitgevoerde plannen blijken er 8 niet handig te zijn en worden gecancelled , maar 2 blijken er goed te zijn en worden doorgevoerd . Dus fouten durven maken, maar ook briljante plannen tot uitvoer brengen, prachtig! Direct invoeren, het uitvoeren van briljante plannen en de plannen die niet werken in de praktijk direct cancellen.
Op de muziekafdeling stonden dunne flexibele bordjes met de namen van de bands/muzikanten, heel handig en overzichtelijk. Meteen invoeren!
Ook de tijdschriften zijn allemaal overzichtelijk bij elkaar opgesteld vlakbij de leestafel en ook de kranten, met handige opberglades eronder, voor de klant heel praktisch en overzichtelijk.
Mark vond zelf DOK Delft niet de beste bibliotheek van Nederland, maar o.a. door de goede PR, vriendelijke medewerkers en het vooruit lopen op multi-media gebied, is DOK Delft de beste bibliotheek van Nederland geworden.
Op collectie gebied loopt DOK Delft achter.
Ook moet elke game disc en muziek disc door de DOK medewerker erbij gezocht worden, alvorens de klant het mee kan nemen, dat is in Heerhugowaard wel top geregeld met de afsluitbare clear-vu doosjes en de discs in de cd's.
Heel grappig om te zien dat in zo'n vooruitstrevende bibliotheek nog steeds elpees worden uitgeleend.
Hier nog een kleine foto-impressie van de interessante stadswandeling s'middags door Delft: