Jenny en Amy

Jenny en Amy

zondag 28 maart 2010

Ding 6 en Ding 7 Flickr ontdekken

Ik zie geen Flickr in the darkroom, oftewel het is een heel geflikker om Flickr te ontdekken en er wat mee te doen.
Het is me wel al gelukt om een diavoorstelling toe te voegen als gadget, maar nog niet om het in een nieuw bericht toe te voegen aan mijn blog. Ik ga nog ff verder puzzelen. Wordt vervolgd.

donderdag 25 maart 2010

Vervolg Ding 4 en Ding 5 RSS Feeds

Deze week heb ik een Netvibes account gemaakt en er verscheidene RSS feeds opgezet. Ook de regionale krant staat er bij, nu lees ik de nieuwtjes eerder van de feeds dan dat ik ze in de krant lees. Dat is wel verwarrend nu ik bekende berichtjes zie in de krant en eerst naar de datum ga kijken of ik niet in een oudere krant zit te lezen.
In de loop van de tijd zie ik welke feeds ik wel gebruik en welke niet en voeg ik feeds toe, als ik goede tips krijg van mede-bloggers en haal er ongebruikte feeds af om het overzichtelijk te houden.
Google Blogsearch laat ik waarschijnlijk links liggen, ik heb wel bibliotheek 2.0 toegevoegd via Google Blogsearch aan het tabblad egofeeds op m'n Netvibes, Maar het maakt het leven voor mij niet eenvoudiger, het zoeken van zoekacties in het laatste nieuws. En zo zoek ik wat af deze dagen op het Web 2.0. En als ze mij zoeken, ik zit voor de computer (of ben in de speeltuin met onze jongste dochter). Inmiddels heb ik ook al een beginnetje gemaakt met Flickr en er een paar foto's op gezet.

donderdag 18 maart 2010

Ding 4 en Ding 5 RSS-feeds

Ding 4 gaat over het leven eenvoudiger maken met RSS, wat volgens Wikipedia ook Really Simple Syndication betekent. En Ding 5 over het vinden van RSS-feeds. Als ik de RSS-feeds op hyves bekijk, blijk ik onbewust toch al veel gebruik te maken van RSS-feeds.
Maar of het mijn leven eenvoudiger maakt........

Ik was vanochtend een stuk aan het fietsen op de racefiets met dit mooie lenteweer. Zeker weten dat deze fiets mijn leven eenvoudiger maakt dan de RSS feeds op de computer.

Ik ga nog ff door zoeken naar nog meer RSS-feeds, waar ik misschien mijn leven toch wat eenvoudiger mee kan maken, wie weet.

Ding 3 Begin mijn ontdekkingsreis

Mijn weblog heb ik gisteren aangemeld en nu begin ik mijn ontdekkingsreis over de mogelijkheden van mijn weblog. Het lukt mij niet om de nieuwe cursisten op te snorren, alleen via mijn volgers lukt het om er een paar te vinden.
De cursisten van de vorige lichting staan netjes onder blogs bij de 23dingen website. Het is handig zijn als de nieuwe cursisten er ook bij komen te staan zodra ze zich aangemeld hebben met hun weblog. Tip!
Het is mij opgevallen dat van de vorige groep cursisten de meesten anoniem willen blijven (Wat hebben jullie te verbergen?). Het zal mij benieuwen hoe dat met deze groep gaat.

Ding 2 Mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen

Wikipedia heb ik er ff op nageslagen en hier kan ik uit opmaken dat ik blijkbaar al veel gebruik maak van web 2.0 toepassingen.

Op Hyves ben ik actief, struin regelmatig op YouTube naar goede muziek, zoek o.a. dingen op in Wikipedia en heb sinds kort ook een Twitter account.
Ik luister ook veel naar de radio via internet, van radio 2 en Sky radio tot radio 538 en Veronica.
En bibliotheek 2.0 staat sinds het goudklompjes project in mijn Favorieten.
Ik was me er niet van bewust dat ik gebruik maakte van web 2.0 toepassingen, maar nu ik er op let ben ik content met deze 2e fase in het World Wide Web.

woensdag 17 maart 2010

Blogtitel; De zin van het leven, is zin in het leven

De zin: "De zin van het leven, is zin in het leven" is een citaat van Remco Campert.

Deze zin past goed bij mij, het klinkt heel zinvol en is een goede titel voor mijn blog voor de cursus 23dingen waar ik met veel zin aan begin.
Ik reken op een zinvolle cursus waar ik veel zinnige dingen uit kan halen zowel voor de bibliotheek als voor mijzelf.
Ik zal nog heel veel zinnen opschrijven in mijn blog en heel veel zinnen gaan lezen van andere bloggers, mooie zinsnedes bedenken en andere zinnige dingen doen, kortom, ik heb er zin in!

xHilde